Veilig en Professioneel permanent ontharen

 

Wat is VPL™?

 

VPL™: variable pulsed light (variabel gepulseerd licht)VPL vertegenwoordigt de volgende generatie binnen de technologie van effectieve permanente ontharing. VPL is dan ook het resultaat van jarenlange research uitgevoerd door een team van medische laserspecialisten van Energist Ltd. in Swansea, Engeland. De recente technologische ontwikkelingen tonen aan dat VPL veiliger is en betere resultaten geeft dan de bestaande ontharingslasers en IPL systemen.

Zowel laser, IPL- en VPL-systemen gebruiken gepulseerd licht om de groeicellen van de haren te vernietigen. Hierbij wordt een techniek gebruikt die bekend is als Selectieve Photothermolysis, of eenvoudiger gezegd, selectieve verhitting door de absorptie van licht. De Energist-Ultra onderscheidt zich echter van de andere systemen door het unieke VPL-systeem: VPL betekent dat elke lichtflits bestaat uit een reeks miniflitsen, micropulsen genaamd, waarvan, afhankelijk van het huidtype, kan gekozen worden tussen 2 tot 15 micropulsen, met een duur van 7 tot

385 milliseconden binnen één flits.

Dit heeft als grote voordeel:

 

  1. De temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de huid mee opwarmt. Hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld waardoor men minder behandelingen nodig heeft,
  2. Veilig voor de huid,
  3. Ook fijne haren verdwijnen,
  4. Mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden,
  5. Minder donkere haren kunnen behandeld worden,
  6. De behandeling is nagenoeg pijnloos,
  7. Permanente ontharing wordt een stuk minder duur omdat er minder sessies nodig zijn

 

Hoe verloopt de behandeling?

 

De haren van de te behandelen zone worden afgeschoren, zodat er enkel stoppeltjes overblijven. Dit is nodig om een betere geleiding van het licht te verkrijgen. Dan wordt een laagje geleidende en koelende gel aangebracht. Daarna wordt de lichtflitsbehandeling uitgevoerd. Binnen 2 à 4 weken zullen de meeste haren welke in de groeifase waren

uitgevallen zijn.

 

Hoe lang duurt een behandeling en wat voel je?

 

Elke flits duurt enkele milliseconden en geeft een licht tintelend gevoel. Een groot aantal haren worden in één enkele flits vernietigd. Daardoor is de behandeling vrij kort. Een bovenlip bijvoorbeeld duurt slechts enkele minuten, een been amper een half uur.

Kunnen alle haren behandeld worden?

 

Voor alle lichtsystemen geldt: donkere haren op een witte huid zijn het makkelijkst te behandelen. De Energist-Ultra-VPL heeft echter speciale programma’s voor lichtgekleurde haren en voor donkere huidtypes, zodat ook deze met succes kunnen behandeld worden. Toch blijft altijd gelden: de haren moeten donkerder zijn dan de huid om goede resultaten te bekomen. Daarom gebruiken wij in onze praktijk ook andere technieken om tot een optimaal resultaat te komen.

 

Welke huidskleur komt in aanmerking?

 

Met de Energist-Ultra kunnen we bijna alle huidtypes succesvol behandelen.

 

Kunnen alle haren in één keer vernietigd worden?

 

Nee, dit is onmogelijk. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases.

De groeifase: (anagene) een haar wordt gevormd op de bodem van de follikel en groeit naar buiten toe. Gemiddeld bevindt zich 30% in de groeifase. De overgangsfase: (catagene) een haar maakt zich los van de follikelbodem. De rustfase: (telogene) een haar is helemaal los van

de follikelbodem en groeit niet meer. Enkel tijdens de groeifase zijn haren verbonden met

hun groeicellen en bevat de haarbodem heel veel pigment. Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar voor lichtbehandeling!

 

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de haarkleur, de huidskleur, de dikte en de dichtheid van de haren en van de plaats van de haargroei. Per behandeling worden gemiddeld 15 à 25% van de totale beharing permanent verwijderd. Hoeveel behandeling iemand nodig heeft hangt ook af van het beoogde resultaat. Compleet haarloos zijn is meestal een niet realistische verwachting. Er zullen altijd wat resthaartjes en donshaartjes (vellushaartjes) overblijven. Ook dient men er rekening mee te houden dat de hormoonhuishouding te allen tijde voor enkele nieuwe haren kan zorgen (vooral in het gelaat), welke eventueel met een onderhoudsbeurt te verwijderen zijn. In de medische rapporten spreekt men van succesvolle permanente ontharing wanneer men 80 à 90% haarreductie constateert. Met de Energist-Ultra krijgt men een dergelijk resultaat al na gemiddeld 3 à 6 behandelingen, bij donkere haren (bevatten eumelanine) op een lichte huid.

Opgelet! Om optimaal rendement te hebben is het zeer belangrijk dat de huid niet gebruind is vóór elke sessie, door zon of zonnebank. Bruinen zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar dient ook nagelaten te worden vanaf 10 dagen vóór elke behandeling.

 

Hoe starten?

 

Tijdens een intake gesprek wordt u grondig geïnformeerd en wordt een analyse gemaakt van uw huidtype en haarkleur. (Haren niet vooraf scheren en zeker niet epileren.) Blijkt u in aanmerking te komen voor behandeling, dan krijgt u geheel vrijblijvend een prijsofferte (deze is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied). Tijdens dit informatiegesprek kan u een proefbehandeling ondergaan (ongeveer 5 cmD). Deze proefbehandeling kost € 30,= en wordt in

mindering gebracht bij uw eerste behandeling. Na 3 weken komt u terug om het resultaat van de proefbehandeling samen te beoordelen. Slaat de behandeling aan, dan kan u zelf kiezen wanneer u met de behandeling wenst te starten. Bent u of wij nog niet overtuigd, dan kan u gratis nog een proefbehandeling uitproberen.

 

 

Wat zie je na een proefbehandeling

 

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de anagene fase (groeifase) bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

 

Hoe frequent moet men behandeld worden?

 

Na de eerste behandeling zal een groot deel van de haren uitvallen. Van de haren welke in de groeifase waren zullen nog weinig haartjes terug komen. Pas wanneer de volgende lichting haren in de groeifase zijn, is het nuttig om opnieuw te behandelen. Voor het gezicht is dit meestal na 4 à 6 weken, voor het lichaam tussen de 8 à 12 weken; afhankelijk van de

locatie.

 

Hoe permanent is permanent?

 

De haarfollikels die met het VPL-systeem vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn.

 

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverkering?

 

Wij zijn gespecialiseerd in definitieve ontharing behandelingen en werken nauw samen met de zogverzekeraars, dit houd in dat vergoedingen mogelijk zijn door uw zorgverzekeraar. Kijk even naar uw polisvoorwaarden.

 

Uw persoonlijke huidspecialist en natuurgeneeskundig gezondheidstherapeute

 Nicollé Bodden

Prijzen per behandeling voor vrouwen

         

Volledig gezicht                                          €   60,00 + € 1,00 per flits

Bovenlip                                                    €   60,00

Kin                                                                                           €   60,00

Nek                                                                                          €   60,00 tot € 90,00

Tussen de wenkbrauwen                                                   €   50,00

Oksels                                                                                     €   90,00

Bikini (buitenkant van de slip)                                        € 130,00

Bikini “Brasil” (buiten- + binnenkant slip)                  € 160,00

Halve armen                                                                        € 120,00

Hele armen                                                                          € 150,00

Tepels                                                                                   €   60,00

Borst                                                                                     €   90,00

Buik (onder navel)                                                            €   80,00

Onderbenen / met knie                                                   € 270,00 / € 300,00

Bovenbenen                                                                       €   60,00 + € 0,50 per flits

Billen                                                                                  € 120,00

Handen                                                                             €   60,00

Voeten                                                                               €   60,00